Газові пружини схожі на пневматичні циліндри тим, що в них обох використовується поршень, який стискається або розширюється в залежності від тиску в камері.

Основні функції газових пружин пов'язані з поглинанням ударів, демпфуванням та зусиллям. Газові пружини можна використовувати замість механічних, щоб піднімати, опускати, закривати, відкривати та регулювати речі у різних додатках.

Такі галузі, як аерокосмічна промисловість, охорона здоров'я, канцелярські товари, суднобудування та сільське господарство використовують газові пружини у своїй продукції або виробничому обладнанні. Газові пружини також надзвичайно важливі в автомобільній промисловості, де вони використовуються для всього від підвіски до опор вантажівок і капотів. В інших галузях газові пружини використовуються в таких продуктах, як шасі літаків, солярії та подовжувачі тентів.

  • Газова пружина стиснення
  • Газові пружини — Промислові газові пружини.

Історія

Перші газові пружини були запатентовані в 1891 паризьким інженером Полем Жиффардом. Жиффард розробив їх для використання у зброї. У його конструкції тиск, який вони створювали, посилював силу, з якою пістолет випускав кулі. Самостійно газові пружини з'явилися у Сполучених Штатах щонайменше до 1875 року. Спочатку газові пружини не викликали особливого інтересу.

Газові пружини стали набагато популярнішими в середині 1900-х років, коли автомобільні інженери почали налаштовувати їх для використання в капотах та багажниках автомобілів. Після цього виробники по всьому світу почали використовувати газові пружини для інших цілей.

Дизайн

Для створення газових пружин більшість виробників використовують креслення 3D CAD або аналогічне програмне забезпечення для проектування максимальної точності.

Матеріали корпусу

Виробники найчастіше створюють газові пружини з використанням таких металів, як нержавіюча сталь та алюміній. Газові пружини з нержавіючої сталі є надзвичайно поширеними, оскільки вони стійкі до корозії. Однак виробники можуть виготовляти їх з інших матеріалів, таких як синтетичний каучук EPDM або поліуретан.

Якщо застосування цього вимагає, виробники можуть покрити матеріал пружини хромуванням або чорним нітридом; такі покриття додатково захистять пружину від негоди.

Газ Матеріал

Зазвичай виробники вибирають азот або вуглець як газ, що проходить через газову пружину. Азотні пружини популярні, тому що газоподібний азот інертний, тобто хімічно неактивний (не входить у реакцію). Вуглецеві газові пружини популярні, тому що вуглекислий газ, як правило, нешкідливий і сумісний із промисловим виробництвом.

Міркування та налаштування

Під час розробки газової пружини виробники повинні враховувати ряд факторів. До них відносяться кількість газу, яка, як очікується, пройде через камеру, потреби застосування у спрацьовуванні чи віброізоляції, а також змінні тиски та швидкості, які вона має витримувати (особливо важлива у машинобудуванні та автомобілебудуванні).

Грунтуючись на цих міркуваннях та інших вимогах до застосування, виробники газових пружин конструюють пружини за індивідуальним замовленням, такі як розмір (який залежить від кількості газу, яка, як очікується, пройде через камеру), довжина стиснутої та розтягнутої пружини, вантажопідйомність, максимальне зусилля за один раз. хвилину, максимальна кількість циклів за хвилину, тип газу, який вони будуть використовувати в циліндрі, хід абсорбера та робочі температури.

Газовий балон може бути від двох дюймів завдовжки до декількох футів завдовжки. Так само вантажопідйомність може варіюватися від ста до більш ніж вісімдесяти тисяч фунтів. Виробники найчастіше налаштовують газові пружини в залежності від матеріалу корпусу, так як матеріал, що використовується, повинен витримувати будь-які навантаження навколишнього середовища (тепло, холод, волога і т. д.), використовувані в ньому хімічні речовини (корозійні хімічні речовини, небезпечні хімічні речовини і т. д.), а також фізичні навантаження, що впливають на нього. Крім того, він повинен відповідати стандартним вимогам додатку. Наприклад, у фармацевтичному виробництві або харчовій промисловості газові пружини повинні відповідати вимогам FDA.

Щоб дізнатися більше про ваші нестандартні варіанти газових пружин, поговоріть зі своїми потенційними постачальниками.

Функції

Всі газові пружини мають однакову конструкцію і функції, але вони можуть використовуватися для різних цілей і можуть бути виготовлені в широкому діапазоні розмірів.

По суті, всі газові пружини мають корпус циліндра, поршневий шток, кільця ущільнювачів (або інші ущільнення), впускний і випускний клапани і резервуар для газу.

Полірована внутрішня частина циліндра допомагає зменшити тертя під час руху. Головний поршень пружини розташований перпендикулярно, створюючи герметичне ущільнення та розділяючи циліндр на дві частини.

Шток виходить із кінця циліндра і кріпиться до поршня. Коли на пружину діє зусилля, стрижень іде глибоко в патронник. Це те, що стискає газ та зменшує вплив. Типовий приклад – коли машина наїжджає на купину. Сила удару змушує пружини автомобіля миттєво стискатися.

Типи

Існує кілька типів газових пружин. Деякі з них включають газові пружини стиснення, газові пружини розтягування, газові пружини розтягування, блокуючі газові пружини, регульовані газові пружини, редуковані газові пружини, газові пружини інструментів і штампів, амортизатори газових пружин, газові стійки і підйомні.

  • Газові пружини стиснення забезпечують демпфування, коли пружину впливає сила, коли поршень вштовхується в циліндр.
  • Газові пружини, що подовжують, повністю або частково виштовхують стрижень з камери, щоб забезпечити ізоляцію.
  • Натяжні газові пружини утримують натяг та/або виконують тягові завдання. Навпаки, звичайні газові пружини виконують завдання, що штовхають.
  • Газові пружини розтягування є звичайними компонентами меблів, як шафи.
  • Блокуючі газові пружини - це газові пружини, які можуть зафіксувати свій стрижень на місці після того, як він досягне повного розтягування. Газові пружини, що блокують, також відомі як блоковані газові пружини. Вони корисні для додатків, що вимагають контрольованих рухів та тривалого позиціонування (наприклад, подовжене лікарняне ліжко).
  • Газові пружини, що регулюються, можуть зупинитися в будь-який момент під час руху. Звичайні газові пружини можуть зупинятися лише за повного розтягування. p Регульовані газові пружини, які зазвичай блокуються, забезпечують більший ступінь контролю для своїх користувачів. Найчастіше виробники встановлюють їх на лікарняні меблі, такі як ліжка, каталки для невідкладної допомоги та сидіння.Газові пружини, що наводяться, регулюються по-іншому; під час роботи користувачі можуть видалити частину газу, який вони використовують, щоб змінити їхню силу.
  • У газових пружинах інструментів та штампів не використовуються демпфуючі речовини. У той самий час вони створюють вищі зусилля за більш коротку довжину ходу, ніж звичайні газові пружини.
  • Демпфери з газовими пружинами насправді не є газовими пружинами, але люди так часто використовують термін «демпфери» стосовно газових пружин, що ми повинні їх згадати. Демпфери переважно є газові пружини, які контролюють рух без зусилля газу. Їх основне застосування - підтримка вантажів, що рухаються, і управління їх рухом.
  • Газові стійки зазвичай пропонують зусилля, що штовхає.
  • Підйомні газові пружини - це ті газові пружини, які використовуються спеціально для підйомних пристроїв.

Переваги

Газові пружини мають безліч переваг. По-перше, при правильному обслуговуванні вони зазвичай служать довше і працюють краще, ніж традиційні пружини. Їхня чудова продуктивність обумовлена ​​багатьма позитивними якостями. Наприклад, ними легко керувати та налаштовувати. Крім того, вони надзвичайно довговічні та надійні, і вони можуть створювати більше зусиль, ніж традиційні пружини. Ще однією перевагою газових пружин є їхня компактність. Це означає, що вони можуть працювати в різних місцях. Крім того, можна встановити газові пружини, що ще раз сприяє їхній універсальності. Зрештою, вони практично не вимагають догляд

Аксесуари

Щоб газові пружини працювали найкращим чином, ви можете придбати будь-яку кількість аксесуарів. Деякі з найбільш поширених аксесуарів для газових пружин включають кінцеві фітинги з нейлонової муфтою, кінцеві фітинги з муфтою з нержавіючої сталі, кільця ущільнювачів, кріплення / монтажні кронштейни, приймачі кульок і з'єднувачі різних типів.

Правильний догляд

Щоб ваші газові пружини прослужили якнайдовше, з ними потрібно правильно поводитися. Що тягне за собою гарне поводження з ними?

Ну, по-перше, вам потрібно використовувати їх тільки в межах їхнього призначення. Це означає, що ви не повинні перевищувати їх вантажопідйомність; ви не повинні поміщати їх у температуру, яку вони не повинні витримувати; не слід поміщати їх у надмірно агресивні середовища і т. д. Поміщення їх у умови, для яких вони не задіяні, призведе до їх швидкого зношування і, цілком можливо, викличе несправність, яка їх повністю зламає. Це також не безпечно.

По-друге, щоб газові пружини працювали добре, вам потрібно час від часу їх перевіряти. Насправді вони не вимагають регулярного обслуговування, але ви хочете знати, якщо щось пішло не так, тому вам слід перевірити їх.

Якщо настав час замінити газову пружину, спочатку скиньте тиск, а потім злийте воду. Після цього, якщо можете, переробте їх.

Стандарти

Стандарти, яким повинні відповідати ваші газові пружини, залежать від вашої галузі, галузі застосування та розташування. Наприклад, газові пружини, що використовуються в оборонних цілях, мають бути військового класу. Так само, якщо ви плануєте використовувати газові пружини в американському громадському харчуванні, вони і матеріал, з якого вони виготовлені, повинні відповідати вимогам FDA. Щоб дізнатися, яким стандартам ви повинні переконатися, що ваші газові пружини відповідають, поговоріть із лідерами галузі.

Що слід враховувати

Щоб допомогти вам, ми склали список кількох виробників високоякісних газових пружин, яким ми довіряємо. Ви можете знайти цих постачальників газових пружин, прокрутивши сторінку до середини цієї сторінки. Там ви знайдете їх контактну інформацію, посилання на веб-сторінки та профілі.

Перш ніж ознайомитися з цими виробниками, ми рекомендуємо вам приділити деякий час складання списку специфікацій. Перерахуйте всі деталі вашої програми, включаючи такі речі, як ваш бюджет, ваш графік, ваші уподобання по доставці та ваші уподобання щодо підтримки після доставки (заміна деталей, гарантії) і т. д. Після того, як ви склали цей список, ви можете його використовувати. щоб допомогти вам визначити, які з рекомендованих постачальників, швидше за все, будуть працювати на вас. Залежно від ваших вимог виберіть три або чотири варіанти. Потім зверніться до кожного з них, щоб переглянути свою програму. Коли ви розмовляєте з кожним із них, використовуйте свій список специфікацій як посібник для розмови та обов'язково ознайомтеся з кожним пунктом. Після того, як ви поговорили з кожним потенційним виробником, порівняйте та зіставте послуги, пропоновані кожною компанією. Також порівняйте та зіставте їх ціни. Зважте свої можливості і, нарешті, виберіть потрібну компанію.


Відгуків: 0 / Написати відгук
Написати відгук
Для того, щоб написати відгук, будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис