У ряді випадків вибір якісних та довговічних газових пружин стає складним завданням. Не маючи певних знань, покупці часто отримують неефективні механізми, які під впливом негативних зовнішніх факторів часто виходять із ладу.

Знання кількох характеристик і властивостей, якими повинні мати якісні газліфти, дозволить зробити правильний вибір.

STABILUS – відомий німецький виробник амортизаторів. Каталог постачальника включає багатий асортимент механізмів, серед яких кожен покупець гарантовано підбере потрібну категорію. Газліфти виробника потрібні в різних галузях. У Росії її механізми мають великий попит. У меблевій галузі багато виробників використовують неблоковані газліфти LIFT-O-MAT. В першу чергу тут необхідні модифікації для підйому фасадів, що відкриваються угору. Подібне рішення стало справжнім проривом у сфері виробництва кухонних меблів. Механізми відрізняються не тільки зручністю та простотою у використанні. Газовий ліфт дозволяє повністю відкривати одну або кілька секцій, забезпечуючи вільний доступ до вмісту шафи. Комфорт в експлуатації також відзначається за рахунок відсутності дверей, які у відкритому стані доводиться постійно обходити. У приміщеннях невеликих площ це стає справжньою проблемою.

LIFT-O-MAT – одна з модифікацій, газліфтів, які пропонують STABILUS. Каталог виробника включає широкий асортимент механізмів, що відрізняються один від одного кількома параметрами:

  • зовнішні габарити;
  • Доступна швидкість ходу;
  • Варіант зворотного руху.Особливості газліфтів

Більш детальний та детальний розгляд характеристик амортизаторів дозволить користувачам навчитися розбиратися в принципі роботи механізмів. Важливе значення має та інформація, що визначає експлуатаційні характеристики.

LIFT-O-MAT - газові пружини, які були розроблені для експлуатації у несприятливих зовнішніх умовах:

  • Високий рівень вологості;
  • Агресивні середовища;
  • Різкі перепади температури.

Для виробництва конструкцій використовують нержавіючу сталь, забезпечуючи збереження властивостей протягом усього періоду експлуатації. Високі антикорозійні властивості запобігають негативному впливу навколишнього середовища. Екологічно чисті та безпечні для людини олії, що застосовуються виробниками, позбавляють занепокоєння за своє здоров'я. Олії мають спеціальний склад, за рахунок чого виключається ймовірність вступу в хімічні реакції з водою та іншими рідинами.

Саме зовнішні дії є основною причиною виникнення корозійних процесів. Молібден, який також є компонентом даного сплаву, захищає вироби від руйнувань, що спричиняє вплив морської води та парів оцтової кислоти.

Немагнітність - ще одна характеристика сплаву, який одночасно є незалізовмісним. Дані параметри роблять механізми несприйнятливими до впливу магнітних полів. Сталь, що застосовується у процесі виробництва LIFT-O-MAT, виділяється великим запасом міцності. І при нагріванні, і при тривалому вплив негативних температур матеріал зберігає цілісність структури.Додаткове покриття – сплав заліза та хрому створює захисний шар, який зміцнює вироби, роблячи його ще стійкішим до хімічних реагентів, впливів механічного характеру.


Термін служби механізмів, порядок обслуговування

Газліфти, які пропонують STABILUS, не вимагають догляду. Сконструйовані виконання певної завдання, вони зберігають безперебійність функціонування протягом тривалого часу. Для випадків, коли необхідні підвищені навантаження, існують спеціальні системи прокладок. Їх використання забезпечують можливість великого циклу навантаження. Подібні пристрої необхідні в конструкції крісел, що обертаються, дозволяють витримувати десятки тисяч циклів навантажень різного ступеня складності.

Сполучні елементи газліфтів

Залежно від рівня навантаження користувачам можуть знадобитися різні види з'єднувальних елементів. Асортименти продукції виробника включає великий вибір елементів, застосування яких забезпечує швидкість монтажу.


Правила монтажу

Поради досвідчених майстрів дозволяють максимально продовжити період експлуатації механізмів. Фахівці виділяють такі правила.

Безперекісна установка

Газліфти не повинні бути встановлені з перекосами. Має значення та надійність фіксації. Застосування супутніх елементів гарантує те, що в процесі експлуатації газліфта ймовірність перекосу повністю виключена.

Положення механізму

Установка поршня штоком донизу - правильне положення газліфта, що забезпечує повноцінне використання.

Залежно від температури властивості механізмів можуть змінюватись. Газоподібний азот, що міститься у газліфті, залежить від температури навколишнього середовища. Його стан впливає зворотний рух механізму. Стандартний показник має становити від -30 до +80 градусів Цельсія. У разі необхідності використання в умовах екстремальніших температур передбачена можливість застосування спеціальної системи прокладок, призначених для підвищених навантажень.

Надійність та безперебійність роботи досягаються передбаченими у конструкції ущільненнями, призначеними для підтримки всередині необхідного тиску газу, гладкістю поршневого штока. Важливо забезпечити захист елементів, запобігши вигину. Також слід виключити ушкодження механічного характеру. До появи збоїв у роботі систем можуть призвести зварювання, забруднення та попадання фарби на шток поршня. Забезпечити злагодженість та безперебійність функціонування газліфтів дуже нескладно. Знаючи кілька правил встановлення та дотримуючись відповідних умов експлуатації, ви отримаєте зручні та ефективні механізми.


Відгуків: 0 / Написати відгук
Схожі статті
 Де застосовуються газові пружини, що блокуються?
29.06.2015 275
Де застосовуються газові пружини, що блокуються?
Газова пружина, що блокується, використовується для підйому і регулювання конструкції з можливою фіксацією в певному або будь-якому положенні. Більшість моделей пружин мають у своїй основі шток, що до..
Як правильно встановити газліфт з регулюванням висоти
29.06.2015 510
Як правильно встановити газліфт з регулюванням висоти
Газові пружини – фурнітура для регулювання висоти фасадних панель, крісел, стільців, столів та інших меблів. Газліфт дозволяє плавно відкрити дверцята кухонної шафки, зафіксувавши її у вертикальному п..
Написати відгук
Для того, щоб написати відгук, будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис