Що відрізняє газову пружину Gas Top від традиційних газових пружин, так це наявність клапана в поршні, який дозволяє блокувати хід в будь-якому положенні.

При натисканні штифта блокування/розблокування клапан відкривається, і газова пружина може бути встановлена ​​в потрібне положення. Відпустивши штифт, хід буде заблоковано. Для активації цього контакту використовується декілька пристроїв. У більшості з них використовується трос із важелем або кнопкою на кінці або прямий важіль, закріплений на газових пружинах.

Стандартний перебіг вивільнення штифта становить 2,5 мм. Інші опції, доступні на запит, включають хід спрацьовування 0,5 мм або 3,5 мм. Вибір залежить від типу пристрою випуску. Сила відпускання кнопки пропорційна F1, F2 газової пружини у поєднанні з типом пристроїв, що використовуються (прямий важіль, кнопка з кабелем і т. д.).

Стандартна сила розчеплення становить 25% F1. У разі великої сили (F1) або великої прогресії (F2) розчеплення клапана може бути занадто важким. Vapsint має спеціальний клапан, розроблений для найвищих зусиль, щоб мінімізувати до 65% сили спрацьовування.

Функція високого тиску доступна від 500 н.



Газові пружини, що блокуються, можуть бути виготовлені з наступними характеристиками.

ЕЛАСТИЧНИЙ ЗАМОК


Блокована газова пружина з еластичною фіксацією дозволяє зафіксувати хід у будь-якому положенні. Оскільки поршень заблокований в атмосфері азоту (стиснутий), блок не є жорстким, і в результаті виникає пружний ефект блокування в напрямку розтягування та стиснення.

Найчастіше ці газові пружини використовуються для регулювання важелів підвісних настінних приладів (таких як телевізори, монітори тощо), у сидіннях, де цінується ефект підвіски, у промислових транспортних засобах для керування рухом ящиків, клапанів тощо скоро.

Жорстка фіксація при стисканні


Блокована газова пружина з жорсткою фіксацією на стиск дозволяє зафіксувати хід у будь-якому положенні. На відміну від еластичного блокування, жорстке блокування виходить за рахунок руху поршня всередині олії (несжимаемого), що знаходиться в циліндрі. Якщо масло знаходиться між поршнем та дном циліндра, замок буде жорстким на стиск.

Є дві версії цих газових пружин, які відрізняються наявністю або відсутністю поршня, що розділяє повітря/масло.

Найпростіший варіант, званий "легким" (без роз'ємного поршня), вимагає вертикальної установки штоком вгору (максимальний кут нахилу 30 °).

Замість цього версія з поршнем, що розділяється, може бути встановлена ​​в будь-якому положенні.

Ці газові пружини знайшли широке застосування в медицині, наприклад, у медичних лікарняних ліжках, ліжках для фізіотерапії, інвалідних візках, реабілітаційному устаткуванні та спеціальних транспортних засобах (машинах швидкої допомоги, пожежних машинах тощо).

ЖОРСКА ФІКСАЦІЯ У РУХУ


Блокована газова пружина з жорсткою фіксацією на розтягування відрізняється від попередньої пружини з жорсткою фіксацією на стиснення тим, що масло знаходиться між поршнем і спрямовуючою циліндра, а азот - в нижній частині циліндра.

Є дві версії цих газових пружин, які відрізняються наявністю або відсутністю поршня, що розділяє повітря/масло.

Найпростіший варіант, званий "легкий" (без роз'ємного поршня), вимагає вертикальної установки штоком вниз (максимальний кут нахилу 30 °).

Замість цього версія з поршнем, що розділяється, може бути встановлена ​​в будь-якому положенні.

Найчастіше ці газові пружини використовуються в медичному секторі, де для застосування геометрії абсолютна жорсткість має бути спрямована у бік розтягування газової пружини. Інші галузі застосування відносяться до спеціальних транспортних засобів, промислового сектору в цілому і т.д.

ЖОРСТКИЙ ЗАМОК З МАЛОЮ ЗМІНУ ЗУСИЛЛЯ (ПЛОСЬКА КРИВА)

Жорстка блокуюча газова пружина з малим посиленням дозволяє жорстко зафіксувати хід у будь-якому положенні. На відміну від інших газових пружин із жорстким замком, показує дуже обмежене збільшення сили F1/F2 (плоска крива).
Найбільш поширені програми зазвичай присутні у меблевій промисловості для переміщення колон столу.
Вибір плоскої кривої особливо рекомендується, коли застосування газової пружини є вертикальним, а плече важеля залишається постійним протягом усього ходу.

ГАЛУЗЬ ЗАСТОСУВАННЯ:
  • Автомобільні сидіння
  • Рульовий механізм транспортних засобів
  • Лікарняні меблі
  • Інвалідні коляски
  • Терапевтичні ліжка
  • Офісні меблі

Відгуків: 0 / Написати відгук
Схожі статті
Продукція SUSPA газліфти та амортизатори для автомобільної промисловості.
11.01.2023 131
Продукція SUSPA газліфти та амортизатори для автомобільної промисловості.
SUSPA надає вам в якості партнера по розробці різні продукти для автомобільної промисловості, такі як пневматичні пружини, амортизатори, системи регулювання, системи запобігання зіткнень та амортизато..
 5 фактів про блокуючі газові пружини
12.01.2023 283
5 фактів про блокуючі газові пружини
Газові пружини пропонують альтернативу механічним пружинам. Вони оснащені контейнером із стислим газом. При дії сили тиск газу збільшується.Всі газові пружини використовують стислий газ, але деякі з н..
Написати відгук
Для того, щоб написати відгук, будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис