Чому не можна замінити французьку розкладачку на американську.

Заміна французької розкладачки на американську неможлива з двох причин – недостатня глибина інсталяційного короба та особливості конструкції спинки дивана.

Французька чи американська розкладачка, на якому механізмі зупинити вибір? Якщо покупець заздалегідь знає, що механізм буде рідко використовуватися, а різниця у вартості між американською та французькою розкладушками може бути досить відчутною, варто уважніше придивитися до французької розкладачки. Якщо механізм планується використовувати для щоденного сну, американська розкладачка за рахунок високого матраца зручніша, але сам механізм коштує в 2-3 рази дорожче.


За надійністю і французькі, і американські розкладачки приблизно однакові. Ті ж рухливі з'єднання на клепках, у латових моделях використовуються однакові лат. У моделях зі звареною сіткою товщина прутка, розмір комірки та спосіб кріплення до каркаса так само збігаються. Надійність в основному залежить від виробника та моделі механізму, але висота матраца в американських розкладачках завжди більша, що відбивається як на комфорті, так і на перевагах покупців.


Часто буває, що при заміні замість французької замовник хоче встановити американську. Заміна французької розкладачки на американську неможлива з двох причин, кожної з яких достатньо, щоб відмовитися від ідеї заміни французької розкладачки на розкладачку з більш товстим матрацом.

1. Мінімальна посадкова глибина американської розкладачки – 78 см. Причому йдеться не про зовнішній габарит дивану, а про внутрішній короб. Американські розкладачки з глибиною установки в дивані 78 см випускає італійський виробник механізмів трансформації FRATELLI RANUCCI (моделі Luca та Rici). Аналогом цих двох моделей розкладних механізмів на російському ринку є американська розкладачка Діоніс. Механізми 2С, Millennium, Nike, Spiros, кілька моделей механізмів Sedaflex, які виробляються в Росії за технологіями зарубіжних фірм-виробників та мають посадкову глибину 82-86 см, залежно від моделі та товщини матраца. У наведених вище моделей при додаванні складається і підголовник. У моделей з не розкладним підголовником глибина установки 90 – 98 см. Дивани з французькими розкладушками виготовляються з глибиною настановної ніші 62 – 65 см. У будь-якому випадку недостатня глибина дивана виключає встановлення американської розкладачки замість французької.

2. Конструкція дивана для американських розкладачок передбачає під спинкою вільний простір, в який міститься підголівник складеного механізму. У диванах з французькими розкладушками цієї порожнини, достатньої за обсягом для підголівника, як правило, під спинкою немає, так як у французькій розкладачці немає складного підголівника. У невеликий простір під спинкою, який повинен займати підголівник у диванах з французькою розкладачкою, часто встановлюються бруски-розпірки, що надають жорсткості нижньому брусу спинки. Навіть при достатньому для складання підголівника об'ємі видалення цих брусків може призвести до просідання спинки дивана.

Сучасні американські розкладачки практичні, зручні в експлуатації та здебільшого відносяться до механізмів для щоденного використання, але замінити французьку модель на американську не можна. Єдине, що можна зробити в ситуації, що склалася - встановити замість гостьової французької моделі більш надійний механізм, але так само французького типу додавання. Зважаючи на те, що найменш вдалі моделі французьких розкладачок вже знято з виробництва, заміна на новий механізм дозволить покращити експлуатаційні якості оновлених меблів.


Чим відрізняються французькі розкладачки від американських?

Насамперед французькі розкладачки відрізняються від американських типом трансформації механізму. І французькі, і американські розкладачки відносяться до одного типу розкладних механізмів, але французькі – трискладові механізми, а американські – двоскладові. Саме з дво-складним або три-складним типом трансформацією механізму і пов'язана різна товщина матраца у французьких та американських розкладачках.

Французькі розкладачки укомплектовані матрацом товщиною від 6 до 12 см і встановлюються в дивани з глибиною настановної ніші 62 - 65 см. комплектації тент та кілька латів (як правило 4 – 5 шт.). Останні моделі випускаються зі сталевою звареною сіткою. Французькі розкладачки можуть комплектуватися лише 5-6 сантиметровим матрацом. Дивани з французькими розкладушками компактніші.


Американські розкладачки відрізняються від французьких товщиною матраца та схемою трансформації механізму. Товщина матраца від 10 до 15 см, матрац може бути пружинним або містити лише еластичні наповнювачі. Американські комфортніші за рахунок більшої товщини матраца і в основному відносяться до розкладних механізмів, які розраховані на щоденне використання. Але не всі моделі. Перші американські розкладачки випускалися з плетеною сіткою або тентом і мають ті ж недоліки, що і французькі з такими ж типами комплектації.

Американську розкладачку можна замінити або на аналогічний механізм, або на французьку розкладачку, але заміна французької розкладачки на американську неможлива з двох причин, кожній з яких достатньо, щоб відмовитися від ідеї заміни. Розмір по ширині установки часто у американських і французьких розкладачок збігається, але кріплення американських розкладачок до дивана часто індивідуально для кожного виробника і встановити при заміні можна тільки таку ж модель. Вибір американських розкладачок на вітчизняному ринку невеликий. З майже ста моделей, які випускалися раніше або виготовляються сьогодні зарубіжними виробниками в Україні, можна знайти не більше 10 моделей.


Деякі двоскладові механізми зняті з виробництва або з різних причин більше не постачаються. Останні моделі американських розкладачок є не тільки розкладним механізмом, а й рамою для монтажу дивана. Каркас механізму є основою, яку монтуються деталі дивана. Відстань між кріпильними елементами або отворами для встановлення знімних частин дивана в американських розкладачках не стандартизована.

Ще одна важлива відмінність між американськими та французькими розкладушками – загальні стандарти для французьких розкладачок. Французькі, на відміну від американських, виробляються за єдиними стандартами, що дозволяє замінити зламаний чи зношений механізм на новий. При цьому зовсім не важливі виробник, рік випуску і тип спального місця французької розкладачки, що замінюється. Сучасні тент-латові моделі з посиленням спального місця додатковими латами та розкладачки зі звареною сіткою, які на російському ринку з'явилися зовсім недавно, помітно відрізняються від попередніх моделей. Механізми для щоденного використання витримують щоденні навантаження до 200 кг, спальне місце не провисає, як гостьові розкладачки.

Чим відрізняються американські розкладачки від італійських

  • Якщо розкладений механізм встановлюється на підлогу на опорні ніжки і в середині, і в ніжній частині – перед Вами розкладачка американська.
  • Якщо у розкладеного механізму спальне місце спирається ніжками на підлогу лише в ножовій частині – перед Вами італійська розкладачка.

І американські, і італійські розкладачки відносяться до одного типу меблевих механізмів - двох складних розкладачок, але відрізняються кількістю опорних ніжок і послідовністю трансформації з положення диван в положення ліжко. З опорними ніжками все просто: ніжки тільки в ножній частині - італійська розкладачка, в середній та в ножній - американська. Винятком є ​​механізм Aladino італійського виробництва, який розкладається як італійська розкладачка, але встановлюється на підлогу на дві опорні ніжки як американська.

По висоті матраца відрізнити американську від італійської розкладачки не можна. Висота матраца в обох механізмах починається від 10 см, але в американських не перевищує 15 см, а в деяких моделях італійських розкладачок може досягати 18 см. В обох механізмах матрац може бути як на пружинному блоці, так і безпружинним. По висоті матраца визначається лише трьох - доладна французька розкладачка, у якої висота матраца становить 5 – 6 см.

Послідовність дій при складанні та розкладці двох - складаних американських та італійських розкладачок помітно відрізняється.
При розкладці дивана з американським типом трансформації з сидіння знімаються подушки (старі моделі) або механізм розкладається з подушками сидіння. Спочатку механізм піднімається з дивана та встановлюється на внутрішню опорну ніжку, при цьому розкладний підголівник приймає горизонтальне положення. Потім ножна частина американської розкладачки, на яку, як правило, встановлюється сітка з ременів, піднімається і ставиться на опорні ніжки. У всіх випадках механізм дістається з дивана, спинка в трансформації в спальне місце не бере участі.

Послідовність трансформації американської розкладачки в спальне місце.



При розкладці дивана з італійським типом трансформації спинка разом із подушками переміщається вперед і притискається до сидіння. Потім механізм із притиснутою до сидіння спинкою перевертається і ножна частина ставиться на опорні ніжки. До опорних ніжок монтується металевий каркас, до якого кріпляться подушки спинки дивану. В італійських розкладачках подушки сидіння та спинки не знімаються і в розкладеному механізмі знаходяться під спальним місцем. У подушках спинки дивана часто передбачені невеликі ємності для зберігання постільних речей.

Послідовність трансформації італійської розкладачки в спальне місце.



Незважаючи на схожість у назві (обидва механізми відносяться до розкладачок) та однакова кількість додавань, американські та італійські розкладачки – різні механізми і не можуть встановлюватися один замість одного. І на останок. Країна виробництва не має жодного відношення до типу механізму.



Відгуків: 0 / Написати відгук
Супутні товари
Газліфт Stabilus 0175YT 0300N 168 мм кульові цапфи
Меблевий газліфт, газова пружина Stabilus 0175YT 0300N 168 мм кульові цапфи для механізмів підняття меблевих фасадів Компанії SALICE (Італія) Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях)..
1 грн.
Газліфт Stabilus 011506 0260N 200мм. кульові цапфи з кронштейнами
Газліфт Stabilus 011506 0260N 200мм. кульові цапфи з кронштейнами Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 200мм. Хід штока A = 56,5 мм. Робоча зусилля F1 = 0260N (Ньютон)...
1 грн.
Газліфт Stabilus 012181 0400N 245мм. кульові цапфи
Газліфт Stabilus 012181 0400N 245мм. кульові цапфи Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 245мм. Хід штока A = 78мм. Робоча зусилля F1 = 400N (Ньютон). Тип кінцевих фі..
1 грн.
Газліфт Stabilus 006908 550N 233,5 мм. вуха
Газліфт Stabilus 006908 550N 233,5 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 233,5 мм. Хід штока A = 70мм. Робоча зусилля F1 = 550N (Ньютон). Тип кінцевих фітинг..
1 грн.
Газліфт Stabilus 016762 2200N 500 мм. вуха
Газліфт Stabilus 016762 2200N 500 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 500мм. Хід штока A = 190мм. Робоче зусилля F1 = 2200N (Ньютон). Тип кінцевих фітингів..
1 грн.
Газліфт Stabilus 016996 1200N 500 мм. вуха
Газліфт Stabilus 016996 1200N 500 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 500мм. Хід штока A = 190мм. Робоче зусилля F1 = 1200N (Ньютон). Тип кінцевих фітингів..
1 грн.
Газліфт Stabilus 0175YT 0300N 168 мм. кульові цапфи
Газліфт Stabilus 0175YT 0300N 168 мм. кульові цапфи Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 168мм. Хід штока A = 39мм. Робоча зусилля F1 = 0300N (Ньютон). Тип кінцевих ..
1 грн.
Газліфт Stabilus 018568 1000N 500 мм. вуха
Газліфт Stabilus 018568 1000N 500 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 500мм. Хід штока A = 190мм. Робоча зусилля F1 = 1000N (Ньютон). Тип кінцевих фітингів..
1 грн.
Газліфт Stabilus 084840 1000N 285 мм. вуха
Газліфт Stabilus  084840 1000N 285 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 285мм. Хід штока A = 96мм. Робоча зусилля F1 = 1000N (Ньютон). Тип кінцевих фіт..
1 грн.
Газліфт Stabilus 094501 150N 445 мм. кульові цапфи з кронштейнами
Газліфт Stabilus 094501 150N 445 мм кульові цапфи з кронштейнами Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 445мм. Хід штока A = 180мм. Робоча зусилля F1 = 150N (Ньютон). ..
1 грн.
Схожі статті
Віконні газові пружини, амортизатори
30.09.2022 356
Віконні газові пружини, амортизатори
Віконні газові пружини, амортизаториТентове вікно з газовою стійкою-Вікно маркізи з газовою стійкоюВікно маркізи з газовою стійкою кріпиться на петлях угорі, воно забезпечує відмінний захист від негод..
Бездоганна робота газової пружини в компресорі для меленої кави
30.09.2022 269
Бездоганна робота газової пружини в компресорі для меленої кави
Бездоганна робота газової пружини – незважаючи на надзвичайно складне монтажне становищеЖиття без чашки кави для більшості з нас немислиме. Кава, вода, кавоварка включена і незабаром після цього кава ..
POWERISE - Системи автоматичного приводу кришки
05.10.2022 378
POWERISE - Системи автоматичного приводу кришки
Від виробника компонентів до постачальника системКришки багажника пройшли довгий шлях розвитку. Високий рівень комфорту при відкриванні та закриванні кришок багажника або задніх дверей все більше підв..
POWERISE від STABILUS - дуже успішні електромеханічні шпиндельні приводи
05.10.2022 354
POWERISE від STABILUS - дуже успішні електромеханічні шпиндельні приводи
Промисловий POWERISEУ компанії STABILUS на вас чекає незрівнянно широкий асортимент різних шпиндельних приводів POWERISE з блоком живлення, блоком управління та всім необхідним для вашого застосування..
 5 фактів про блокуючі газові пружини
12.01.2023 270
5 фактів про блокуючі газові пружини
Газові пружини пропонують альтернативу механічним пружинам. Вони оснащені контейнером із стислим газом. При дії сили тиск газу збільшується.Всі газові пружини використовують стислий газ, але деякі з н..
4 основні частини газової пружини
12.01.2023 237
4 основні частини газової пружини
Газовые пружины обычно используются в машинах, а также в некоторых типах мебели. Как и все пружины, они предназначены для накопления механической энергии. Однако газовые пружины отличаются тем, что в ..
 Всі газові пружини містять невелику кількість олії для змащення
13.01.2023 293
Всі газові пружини містять невелику кількість олії для змащення
Всі газові пружини містять невелику кількість олії для мастила головного ущільнення та штока. Ця олія також забезпечує демпфування в кінці ходу.Для забезпечення мастила ущільнення штока в кожній газов..
 Безпечне використання генератора - посібник з безпеки генератора
16.01.2023 237
Безпечне використання генератора - посібник з безпеки генератора
Портативний генератор може бути неймовірно корисним інструментом, чи ви використовуєте його вдома, професійно в комерційних умовах або в кемпінгу для проведення дозвілля. Слід мати на увазі, що з кожн..
Блокована газова пружина в медичній промисловості
23.01.2023 204
Блокована газова пружина в медичній промисловості
Раптова епідемія вплинула на економічний та соціальний розвиток у світі. Тією чи іншою мірою постраждала кожна галузь, особливо зовнішня торгівля. Однак кожна медаль має дві сторони, величезні можливо..
Механізми трансформації SEDAC-MERAL серія базові механізми
06.02.2023 283
Механізми трансформації SEDAC-MERAL серія базові механізми
Базовий механізм Отелло Н14 NEXTМеханізм преміум класу призначений для щоденного використання та розрахований на багаторічну експлуатацію. Комфортний диван перетворюється на повноцінне двоспальне ліжк..
Механізми трансформації серія у дві додавання SEDAC-MERAL
06.02.2023 272
Механізми трансформації серія у дві додавання SEDAC-MERAL
Механізм трансформації у дві додавання Седафлекс 10МСедафлекс 10М Sedac Meral – механізм для щоденного використання.Міцна конструкція із труби діаметром 30 мм, важелі виконані з європейської сталі мар..
Механізми трансформації серія в три додавання SEDAC-MERAL
06.02.2023 375
Механізми трансформації серія в три додавання SEDAC-MERAL
Механізм трансформації в три складення Міксотойл, КосмолатМіксотойл Sedac Meral Космолат (Ліцензія Sedac Meral). Компактний механізм у три додавання для вбудовування в диван. Гостьовий варіант спально..
Механізми трансформації серія реклайнери SEDAC-MERAL
07.02.2023 261
Механізми трансформації серія реклайнери SEDAC-MERAL
Механізм трансформації реклайнер Семлакс 6072Виробництво Sedac Meral Бельгія. Двомоторний Реклайнер з незалежним регулюванням спинки та двосекційної підставки для ніг довжиною 635мм, виводять рівень к..
Механізми трансформації серія Єврокнижка та Акордеон SEDAC-MERAL
07.02.2023 266
Механізми трансформації серія Єврокнижка та Акордеон SEDAC-MERAL
Механізм трансформації АТС серії АкордеонМеханізм АТС – це унікальний конструктор. Завдяки можливості вибирати за бажанням розмір механізму від крісла до дивана зі спальним місцем 2х2 метри та аксесуа..
 Механізми трансформації серія Банкетки SEDAC-MERAL
07.02.2023 316
Механізми трансформації серія Банкетки SEDAC-MERAL
Механізм трансформації СофаСофа зазвичай представляє великий інтерес для дизайнерів, дозволяючи їм широко застосовувати особливості цієї системи для створення різноманітних моделей диванів і диван-ліж..
 Механізми трансформації серія Серджіо SEDAC-MERAL
08.02.2023 277
Механізми трансформації серія Серджіо SEDAC-MERAL
Механізм трансформації Серджіо кріслоОригінальний механізм виготовлення крісла-ліжка. Дозволяє отримати крісло, яке легко та м'яко трансформується у крісло-ліжко. Унікальна розробка Via Ferrata не має..
Механізми трансформації SEDAC-MERAL cерія Ортопедичні основи
08.02.2023 356
Механізми трансформації SEDAC-MERAL cерія Ортопедичні основи
Ортопедичні основи Летто Де Люкс та МедіоЛетто Медіо - найбільш поширена основа, що забезпечує рівномірну підтримку завдяки пружним властивостям лат, встановлених зверху сталевої рами. Матрац не стосу..
 Револьверні механізми трансформації AltaFlex Привілей комфорту на висоті
14.02.2023 377
Револьверні механізми трансформації AltaFlex Привілей комфорту на висоті
Широкий асортимент механізмів, що обертаються, для диванів з металевими каркасами, ретельно пофарбованими з використанням епоксидних порошків, ідеально відповідає характеристикам елегантності, комфорт..
Револьверні механізми трансформації AltaFlex Інноваційна система, що обертається
14.02.2023 267
Револьверні механізми трансформації AltaFlex Інноваційна система, що обертається
Механізм трансформації AltaFlex New rollerПоворотний механізм New RollerМеханізм New roller, що обертається, з простою системою відкривання, що дозволяє залишити подушки сидіння і спинки на дивані. Ме..
 Револьверні механізми трансформації AltaFlex із спальною поверхнею 208 см.
14.02.2023 465
Револьверні механізми трансформації AltaFlex із спальною поверхнею 208 см.
Механізм трансформації AltaFlex Extra smart Piede 8Механізм Extra smart Piede 8, що обертається, зі спальною поверхнею 208 см.Механізм Extra smart Piede 8 вставки із простою системою відкривання, що д..
Вставні механізми AltaFlex-якість підтверджена довговічністю
15.02.2023 408
Вставні механізми AltaFlex-якість підтверджена довговічністю
Широкий асортимент механізмів для диванів з металевими каркасами, ретельно пофарбованими з використанням епоксидних порошків, ідеально відповідає характеристикам елегантності, комфорту та довговічност..
 Механізми дивана-ліжка SEDAC-MERAL забезпечують нічний відпочинок.
16.02.2023 638
Механізми дивана-ліжка SEDAC-MERAL забезпечують нічний відпочинок.
Sedac-Meral пропонує широкий вибір механізмів для диванів-ліжок, кожен з яких має свої сильні сторони та характеристики. Всі наші металеві рами проходять попередню обробку з використанням передових на..
 Механізми трансформації диванів SEDAC-MERAL-Розкіш комфортних ліжок
17.02.2023 500
Механізми трансформації диванів SEDAC-MERAL-Розкіш комфортних ліжок
Механізм трансформації дивана-ліжка SEDAC-MERAL ЕПОНА 14ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРОДУКТУСамонесучий механізм з опорною рамою, що дозволяє розкладати оббивку окремо від оббитих частин.Фіксовані подушки спинки т..
 Механізми диванів SEDAC-MERAL індивідуальний комфорт під час сну
17.02.2023 619
Механізми диванів SEDAC-MERAL індивідуальний комфорт під час сну
Механізми трансформації диванів SEDAC-MERAL НОВА 14Зручний у трансформації механізм дозволяє одним рухом перетворити диван на повноцінне ліжко. Механізм трансформується в спальне місце разом із сидінн..
Написати відгук
Для того, щоб написати відгук, будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис