Крісло-реклайнер є складним предметом меблів, що складається з рами, механізму нахилу, пружин, важелів, тросів, підлокітників, підставки для ніг і рами. Поєднання цих частин дає нам неймовірний предмет меблів, який ми називаємо кріслом. Давайте детально обговоримо кожен аспект, щоб зрозуміти, як це працює.

Я сподіваюся, що ця стаття буде корисною для вас.




  • Каркас Крісла

Каркас крісла-реклайнера складається з двох бічних та верхньої напрямних. Бічні поручні з'єднані з підлокітниками петлями, які дозволяють підлокітникам зберігати положення попереду або позаду вас, а також зверху або знизу. Верхня напрямна з'єднується з сидінням як петлями, так і пружинами, що дозволяє вибирати між вищою підтримкою спини та глибшим сидінням.



Відкидний механізм

Механізм активації крісла дозволяє піднімати та опускати бічну частину, що утримує підголовник, і це простий механізм. Все, що вам потрібно зробити, це потягнути його з лівого або правого боку, доки він не досягне потрібного рівня, зафіксувавши його за допомогою важеля, розташованого на одному кінці шарніра. Цей механізм є однією з проблемних частин реклайнерів.

  • Пружини



Пружини відіграють важливу роль у підтримці всіх функцій вашого крісла. Таким чином, якщо пружина зламається, кожна функція крісла-реклайнера почне працювати зі збоями. Якщо одна пружина зламається, ваше крісло не підтримуватиме жодну частину вашого тіла, включаючи підголівники та підлокітники. Ось чому необхідно проводити професійну діагностику, якщо пружини починають показувати ознаки зношування.

Самостійно полагодити пружини можна, але все ж таки потрібно розуміти, що не так з вашим кріслом. Ще раз, ви можете перевірити мою статтю про покращення ваших пружин.


  • Ноги

Ніжки використовуються для фіксації всього механізму дома. Нога має ручку на одному кінці, що використовується для кріплення підніжки до рами. Припустимо, що ці частини починають працювати зі збоями і більше не можуть підтримувати себе. У такому разі рекомендую задуматися про заміну цих ніжок. Коли вони зламаються, це буде набагато складніше та дорожче.

Проте відносно легко відрегулювати висоту вашого крісла, послаблюючи або затягуючи болти, розташовані в його основі, до досягнення бажаного рівня. У середньому кожній нозі потрібно близько шести обертів, щоб піднятися на 3 сантиметри. Ця система також гарантує, що між вашою підлогою і найкращим кріслом не буде ніяких зазорів, тому будьте впевнені, що все виглядатиме чудово і акуратно навіть після тривалого використання.


  • Важелі




Основна мета важеля – зафіксувати крісло на місці або розблокувати його, щоб ви могли скласти крісло та отримати повний доступ до його внутрішньої частини. Все, що вам потрібно зробити, щоб розблокувати механізм, це підняти важіль, і це дасть вам приблизно три дюйми зазору зверху вниз.

Щоб важелі працювали правильно, їм потрібне мастило, тому що тертя фіксує їх на місці. Якщо мастила недостатньо, не буде блокування, яке обере підлокітники, спинку сидіння і підніжку від зсуву назад. Маючи цю інформацію, я рекомендую зателефонувати до найближчого центру ремонту крісел. Тому що поломка цього важеля посилиться, і інші компоненти крісла почнуть виходити з ладу.

  • Підніжки

Підніжки служать додаткової підтримки ніг. Вони не кріпляться безпосередньо до рами, а розміщуються спереду. Тим не менш, ви можете легко видалити їх, якщо хочете. Їх легко зафіксувати дома. Все, що вам потрібно зробити, це розмістити їх приблизно за 7 дюймів від нижньої частини крісла, а потім повернути ручку блокування на 90 градусів, щоб зафіксувати їх на місці.

При регулюванні їх висоти вам не потрібно турбуватися про будь-які ручки або болти, тому не соромтеся змінювати їх, поки вони не досягнуть бажаного рівня. Кожна підніжка оснащена набором роликів в основі, що дозволяє переміщати крісло повністю, не застрягаючи на одному місці на підлозі.

  • Підлокітники
Підлокітники також бувають різних форм та розмірів. Деякі постачаються з м'якими чохлами, в той час як інші пропонують вам можливість модернізувати ваше крісло, прикріпивши до нього будь-який виготовлений на замовлення чохол або підкладку. Тим не менш, для правильного функціонування підлокітників їх необхідно зафіксувати або у верхньому або нижньому положенні за допомогою важелів, розташованих збоку.

Подібно до болтів, ці компоненти також вимагають змащення, якщо ви хочете, щоб вони працювали правильно. Тривала відсутність хорошого мастила призведе до проблем та несправностей у майбутньому.

Поширені запитання

  • Як працюють ручні крісла?
Крісла з ручним керуванням зазвичай мають важіль або ручку, розташовану зовні підлокітника. Просто потягніть за важіль і відкиньтеся назад, використовуючи вагу свого тіла. Деякі крісла з ручним керуванням також мають підставку для ніг, яка висувається, коли крісло нахилено. Щоб повернути крісло у вертикальне положення, просто натисніть на підлокітники і нахиліться вперед, поки не почуєте клацання, коли крісло стане на місце.

  • Які бувають види крісел?
Існує кілька типів реклайнерів, у тому числі ручні, електричні, настінні, гойдаючі та підйомні.

  • Чи корисні крісла для спини?
Так, крісла з відкидною спинкою можуть бути корисними для вашої спини, тому що вони дозволяють підтримувати правильну поставу і підтримувати хребет. Крім того, крісла-реклайнери можуть допомогти зменшити біль у спині, забезпечуючи правильну поперекову підтримку.

  • Чи можна спати у кріслі?
Так, ви можете спати у кріслі. Насправді, багато людей вважають крісла з відкидною спинкою зручнішими, ніж ліжка, тому що вони забезпечують підтримку спини та хребта. Однак сон у кріслі протягом тривалого періоду часу може призвести до деякої скутості у шиї та плечах.

  • Як я можу зручно сидіти у кріслі?
Переконайтеся, що спинка знаходиться під правильним кутом до вашого тіла. По-друге, налаштуйте підставку для ніг так, щоб вона підтримувала ваші ноги; він не повинен звисати з краю. Нарешті, за потреби використовуйте подушки для підтримки голови та шиї.

  • Чи потребує крісло в електроживленні?
Це залежить від типу вашого крісла. Коли крісла з ручним керуванням можуть працювати без електрики, крісла з електроприводом зазвичай вимагають наявності електричної розетки. Крім того, багатьом кріслам-підйомникам також потрібна електрика для роботи.

  • Що робити, якщо крісло перестало працювати?
Багатьом користувачам зручно усувати неполадки та ремонтувати власні крісла. Можна легко вирішити найпоширеніші проблеми з кріслом за допомогою декількох простих інструментів та посібника користувача. Проте, завжди краще проконсультуватися з фахівцем, якщо проблема серйозніша.

Висновок

Загалом, дізнавшись про деталі крісла та про те, як вони працюють, можна з упевненістю сказати, що мати одне з цих крісел – непогана ідея. Навпаки, це відмінні предмети меблів, якими можуть користуватися люди різного віку та розмірів.



Відгуків: 0 / Написати відгук
Супутні товари
Газліфт Stabilus 011506 0260N 200мм. кульові цапфи з кронштейнами
Газліфт Stabilus 011506 0260N 200мм. кульові цапфи з кронштейнами Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 200мм. Хід штока A = 56,5 мм. Робоча зусилля F1 = 0260N (Ньютон)...
1 грн.
Газліфт Stabilus 012181 0400N 245мм. кульові цапфи
Газліфт Stabilus 012181 0400N 245мм. кульові цапфи Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 245мм. Хід штока A = 78мм. Робоча зусилля F1 = 400N (Ньютон). Тип кінцевих фі..
1 грн.
Газліфт Stabilus 006908 550N 233,5 мм. вуха
Газліфт Stabilus 006908 550N 233,5 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 233,5 мм. Хід штока A = 70мм. Робоча зусилля F1 = 550N (Ньютон). Тип кінцевих фітинг..
1 грн.
Газліфт Stabilus 016762 2200N 500 мм. вуха
Газліфт Stabilus 016762 2200N 500 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 500мм. Хід штока A = 190мм. Робоче зусилля F1 = 2200N (Ньютон). Тип кінцевих фітингів..
1 грн.
Газліфт Stabilus 016996 1200N 500 мм. вуха
Газліфт Stabilus 016996 1200N 500 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 500мм. Хід штока A = 190мм. Робоче зусилля F1 = 1200N (Ньютон). Тип кінцевих фітингів..
1 грн.
Газліфт Stabilus 018568 1000N 500 мм. вуха
Газліфт Stabilus 018568 1000N 500 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 500мм. Хід штока A = 190мм. Робоча зусилля F1 = 1000N (Ньютон). Тип кінцевих фітингів..
1 грн.
Газліфт Stabilus 084840 1000N 285 мм. вуха
Газліфт Stabilus  084840 1000N 285 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 285мм. Хід штока A = 96мм. Робоча зусилля F1 = 1000N (Ньютон). Тип кінцевих фіт..
1 грн.
Газліфт Stabilus 094501 150N 445 мм. кульові цапфи з кронштейнами
Газліфт Stabilus 094501 150N 445 мм кульові цапфи з кронштейнами Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 445мм. Хід штока A = 180мм. Робоча зусилля F1 = 150N (Ньютон). ..
1 грн.
Схожі статті
Віконні газові пружини, амортизатори
30.09.2022 376
Віконні газові пружини, амортизатори
Віконні газові пружини, амортизаториТентове вікно з газовою стійкою-Вікно маркізи з газовою стійкоюВікно маркізи з газовою стійкою кріпиться на петлях угорі, воно забезпечує відмінний захист від негод..
Бездоганна робота газової пружини в компресорі для меленої кави
30.09.2022 276
Бездоганна робота газової пружини в компресорі для меленої кави
Бездоганна робота газової пружини – незважаючи на надзвичайно складне монтажне становищеЖиття без чашки кави для більшості з нас немислиме. Кава, вода, кавоварка включена і незабаром після цього кава ..
Газова пружина STABILUS BLOC-O-LIFT Німеччина
08.10.2022 398
Газова пружина STABILUS BLOC-O-LIFT Німеччина
Змінне позиціонування, жорстке або еластичне блокування газових пружинЗаслінки та кришки можуть бути дуже важкими, і ними важко керувати вручну. Стільці та столи повинні бути адаптовані до зростання о..
 5 фактів про блокуючі газові пружини
12.01.2023 284
5 фактів про блокуючі газові пружини
Газові пружини пропонують альтернативу механічним пружинам. Вони оснащені контейнером із стислим газом. При дії сили тиск газу збільшується.Всі газові пружини використовують стислий газ, але деякі з н..
4 основні частини газової пружини
12.01.2023 262
4 основні частини газової пружини
Газовые пружины обычно используются в машинах, а также в некоторых типах мебели. Как и все пружины, они предназначены для накопления механической энергии. Однако газовые пружины отличаются тем, что в ..
 Всі газові пружини містять невелику кількість олії для змащення
13.01.2023 306
Всі газові пружини містять невелику кількість олії для змащення
Всі газові пружини містять невелику кількість олії для мастила головного ущільнення та штока. Ця олія також забезпечує демпфування в кінці ходу.Для забезпечення мастила ущільнення штока в кожній газов..
 Безпечне використання генератора - посібник з безпеки генератора
16.01.2023 248
Безпечне використання генератора - посібник з безпеки генератора
Портативний генератор може бути неймовірно корисним інструментом, чи ви використовуєте його вдома, професійно в комерційних умовах або в кемпінгу для проведення дозвілля. Слід мати на увазі, що з кожн..
Блокована газова пружина в медичній промисловості
23.01.2023 210
Блокована газова пружина в медичній промисловості
Раптова епідемія вплинула на економічний та соціальний розвиток у світі. Тією чи іншою мірою постраждала кожна галузь, особливо зовнішня торгівля. Однак кожна медаль має дві сторони, величезні можливо..
Написати відгук
Для того, щоб написати відгук, будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис