У всіх час від часу трохи болить спина — можливо, ми надто багато зробили у саду, взяли щось зайве чи залізли до куту шафи. Зазвичай причина очевидна, і після того, як наші близькі трохи подбають про нас, ми можемо самі вилікувати її відпочинком та, можливо, аспірином.

Іноді, проте, біль затримується і немає очевидної причини. У цьому випадку недостатньо просто сказати, що все гаразд, і продовжувати, оскільки біль може вказувати на глибшу проблему. І хоча це може бути легше ігнорувати, ніж хтось бурчить, що ми перестараємося, все ж таки непогано дослідити це, перш ніж воно переросте у щось серйозніше.


Вам потрібний новий матрац!

Оскільки ми проводимо близько восьмої години на день у ліжку, поверхня, на якій ми спимо, має підтримувати нас — і точно не повинна робити нас гіршою. Очевидними ознаками того, що ваш матрац потребує заміни, є його скрип, провисання, неприємний запах або ви відчуваєте, як у вас встромляються дроти, але є й інші ознаки, на які слід звернути увагу, але вони можуть бути не такими помітними.

Можливо, вам важко заснути або заснути, ви прокидаєтеся з болями та почуттям втоми, або ваш партнер повідомляє, що ви повертаєтесь більше, ніж зазвичай. Ви також можете виявити відбиток свого тіла, який не зникає, коли ви встаєте, а це означає, що матрац втратив свою гнучкість і більше не забезпечує адекватну підтримку.

Як ви повинні спати

Кращий матрац від болів у спині той, який підтримує спину та шию у природній S-подібній формі. Сон із зігнутою спиною, вигнутою дугою або в іншому незручному положенні чинить тиск на м'язи та зв'язки навколо хребта, викликаючи біль та скутість протягом дня. Згодом це може призвести до таких проблем, як погана постава та укорочені м'язи.

Якщо у вас вже є проблеми зі спиною, ще важливіше, щоб у вас був хороший матрац, оскільки він не тільки знижує тиск на хворобливі або опухлі ділянки, але й забезпечує хороший безперервний нічний сон, який сприяє власним процесам загоєння в організмі і сповільнює дегенерацію кісток та суглобів.

На що звертати увагу

Хоча важливо отримати правильне лікування і забезпечити адекватну підтримку, якщо у вас є які-небудь проблеми зі спиною, краще запобігти їх в першу чергу, так як багато захворювань, пов'язаних зі спиною (такі як остеоартрит і стеноз хребта), є дегенеративними і складно повернути назад. Якщо ви відчуваєте щось із наступного, це може бути ознакою того, що настав час придбати новий матрац.

  • Біль у спині при чханні
Чихання, а іноді навіть кашель чи позіхання можуть чинити тиск на м'язи нижньої частини спини, що, у свою чергу, чинить тиск на хребет та нерви. Ось чому іноді чих може викликати гострий або стріляючий біль у попереку.

Іноді особливо сильне чхання може навіть викликати розрив м'яза, і в цьому випадку м'яз деякий час буде болючим. Така проблема вірогідніша, якщо м'язи раніше були ослаблені через напругу або травму, у тому числі через відсутність підтримки під час сну.

  • Зсув назад
Між кожним хребцем у задній частині знаходиться губчастий диск, який амортизує кістки, щоб вони не трулися один про одного. Зміщення назад - також відоме як зісковзування, розрив або грижа диска - відбувається, коли м'яка желеподібна речовина всередині одного з цих дисків проштовхується назовні, зазвичай при цьому давлячи на спинні нерви.

Зазвичай це результат насильницької дії, такого як раптовий поворот або різке перенесення ваги, але це також може статися, коли хребет перебуває у невідповідному положенні протягом тривалого часу, наприклад, коли ми спимо. Якщо ви вважаєте, що через ваш матрац у вас може бути зміщення міжхребцевого диска, ви можете виявити, що жорсткіша модель з низьким відскоком, така як піна з ефектом пам'яті або матрац з кишеньковими пружинами, забезпечує краще полегшення болю в спині. Якщо це поширена або повторювана проблема, ви можете розглянути електричне регульоване ліжко з матрацом, що підтримує, який дозволить вам легше змінювати положення.

  • Відчуття холоду спини
Якщо ваша спина напружується, коли холодно, то, швидше за все, винна довкілля, а не матрац. Однак ви можете знайти матрац, який утримує тепло, наприклад з піни з ефектом пам'яті, що допоможе вам краще відпочити. Ви також повинні переконатися, що спите у вільному положенні, щоб ваша спина отримувала достатній кровотік, який триматиме її в теплі, а ваші м'язи розслаблені.

З іншого боку, якщо ваша спина холодна через недостатнє кровопостачання, це може бути ознакою обмеження м'язів або заблокованого нерва. У цьому випадку вам може допомогти регульоване ліжко з відповідним регульованим матрацом, який сприяє розподілу тиску, але вам також слід проконсультуватися з фахівцем, щоб унеможливити будь-які проблеми з кровообігом.

  • Біль вище сідниць
Біль у нижній частині спини та верхній частині стегон може бути викликаний кількома проблемами, включаючи ожиріння, розтягнення або розрив м'язів або зв'язок, а також будь-яку кількість станів. Це також може бути ішіас, який являє собою здавлення великого нерва, що йде від середини спини через сідниці і вниз по нозі, і часто характеризується гострим болем.

У разі ішіасу новий матрац не вирішить проблему, але може допомогти вам краще спати вночі, що зменшить запалення та прискорить загоєння. Щоб уникнути стиснення в цій галузі, матрац середньої жорсткості, як правило, краще, ніж м'який, для ішіасу, і може допомогти сон на здоровому боці з подушкою між колінами.

  • Нижня лінія
Наші тіла вміють повідомляти нам, що нам потрібно, наприклад, ми завжди знаємо, коли нам потрібна їжа, вода чи тепло. Але є й інші, більш тонкі ознаки, які можуть сказати нам, коли щось не так і коли справа доходить до нашої спини, їх не можна ігнорувати.

Часто досить простої зміни, щоб відволікти майбутню проблему, а новий, більш підтримуючий матрац може багато зробити, щоб підтримувати нашу спину в робочому стані та допомогти відновити її, коли вона не працює. Навіть із сьогоднішніми сучасними технологіями та методами лікування все ж таки краще дбати про свою спину – адже вона у нас всього одна!



Відгуків: 0 / Написати відгук
Супутні товари
Газліфт Stabilus 0175YT 0300N 168 мм кульові цапфи
Меблевий газліфт, газова пружина Stabilus 0175YT 0300N 168 мм кульові цапфи для механізмів підняття меблевих фасадів Компанії SALICE (Італія) Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях)..
1 грн.
Газліфт Stabilus 011506 0260N 200мм. кульові цапфи з кронштейнами
Газліфт Stabilus 011506 0260N 200мм. кульові цапфи з кронштейнами Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 200мм. Хід штока A = 56,5 мм. Робоча зусилля F1 = 0260N (Ньютон)...
1 грн.
Газліфт Stabilus 006908 550N 233,5 мм. вуха
Газліфт Stabilus 006908 550N 233,5 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 233,5 мм. Хід штока A = 70мм. Робоча зусилля F1 = 550N (Ньютон). Тип кінцевих фітинг..
1 грн.
Газліфт Stabilus 013414 0700N 230,5 мм. вуха
Газлифт Stabilus 013414 0700N 230,5 мм. проушины Максимальная длина (между центрами отверстий в креплениях) B = 230,5мм. Ход штока A = 65мм. Рабочее усилие F1 = 0700N (Ньютон). Тип концевы..
1 грн.
Газліфт Stabilus 016762 2200N 500 мм. вуха
Газліфт Stabilus 016762 2200N 500 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 500мм. Хід штока A = 190мм. Робоче зусилля F1 = 2200N (Ньютон). Тип кінцевих фітингів..
1 грн.
Газліфт Stabilus 016996 1200N 500 мм. вуха
Газліфт Stabilus 016996 1200N 500 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 500мм. Хід штока A = 190мм. Робоче зусилля F1 = 1200N (Ньютон). Тип кінцевих фітингів..
1 грн.
Газліфт Stabilus 018568 1000N 500 мм. вуха
Газліфт Stabilus 018568 1000N 500 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 500мм. Хід штока A = 190мм. Робоча зусилля F1 = 1000N (Ньютон). Тип кінцевих фітингів..
1 грн.
Газліфт Stabilus 084840 1000N 285 мм. вуха
Газліфт Stabilus  084840 1000N 285 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 285мм. Хід штока A = 96мм. Робоча зусилля F1 = 1000N (Ньютон). Тип кінцевих фіт..
1 грн.
Газліфт Stabilus 094501 150N 445 мм. кульові цапфи з кронштейнами
Газліфт Stabilus 094501 150N 445 мм кульові цапфи з кронштейнами Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 445мм. Хід штока A = 180мм. Робоча зусилля F1 = 150N (Ньютон). ..
1 грн.
Схожі статті
Віконні газові пружини, амортизатори
30.09.2022 376
Віконні газові пружини, амортизатори
Віконні газові пружини, амортизаториТентове вікно з газовою стійкою-Вікно маркізи з газовою стійкоюВікно маркізи з газовою стійкою кріпиться на петлях угорі, воно забезпечує відмінний захист від негод..
Бездоганна робота газової пружини в компресорі для меленої кави
30.09.2022 276
Бездоганна робота газової пружини в компресорі для меленої кави
Бездоганна робота газової пружини – незважаючи на надзвичайно складне монтажне становищеЖиття без чашки кави для більшості з нас немислиме. Кава, вода, кавоварка включена і незабаром після цього кава ..
POWERISE - Системи автоматичного приводу кришки
05.10.2022 395
POWERISE - Системи автоматичного приводу кришки
Від виробника компонентів до постачальника системКришки багажника пройшли довгий шлях розвитку. Високий рівень комфорту при відкриванні та закриванні кришок багажника або задніх дверей все більше підв..
 5 фактів про блокуючі газові пружини
12.01.2023 284
5 фактів про блокуючі газові пружини
Газові пружини пропонують альтернативу механічним пружинам. Вони оснащені контейнером із стислим газом. При дії сили тиск газу збільшується.Всі газові пружини використовують стислий газ, але деякі з н..
4 основні частини газової пружини
12.01.2023 262
4 основні частини газової пружини
Газовые пружины обычно используются в машинах, а также в некоторых типах мебели. Как и все пружины, они предназначены для накопления механической энергии. Однако газовые пружины отличаются тем, что в ..
 Всі газові пружини містять невелику кількість олії для змащення
13.01.2023 306
Всі газові пружини містять невелику кількість олії для змащення
Всі газові пружини містять невелику кількість олії для мастила головного ущільнення та штока. Ця олія також забезпечує демпфування в кінці ходу.Для забезпечення мастила ущільнення штока в кожній газов..
 Безпечне використання генератора - посібник з безпеки генератора
16.01.2023 248
Безпечне використання генератора - посібник з безпеки генератора
Портативний генератор може бути неймовірно корисним інструментом, чи ви використовуєте його вдома, професійно в комерційних умовах або в кемпінгу для проведення дозвілля. Слід мати на увазі, що з кожн..
Газова пружина з подвійним ходом
17.01.2023 227
Газова пружина з подвійним ходом
Двоходові газові пружини використовуються для відносно великих або важких люків. Оскільки ці газові пружини з подвійним ходом мають два окремі циліндри, ця газова пружина може створювати дві різні сил..
Написати відгук
Для того, щоб написати відгук, будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис