Світ похилих меблів змінюється. За останні кілька десятиліть популярність крісел з електроприводом неухильно зростає. Незважаючи на те, що на ринку, як і раніше, існує безліч традиційних крісел з ручним управлінням та відкидних крісел, переважна більшість вироблених сьогодні меблів з відкидною спинкою приводиться в дію.

Але чому це так? Які основні відмінності між ручними та механічними відкидними меблями? Ручний або електричний спосіб краще? Чи справді ручні механізми нахилу застаріли, чи крісла з електроприводом просто примха? І, нарешті, що означає для споживачів зіткнення цього посібника та крісла з електроприводом?

Приєднуйтесь до нас, щоб дізнатися про плюси, мінуси, переваги та недоліки меблів з ручним та механічним нахилом. До того часу, як ви закінчите читати цю коротку статтю, ви знатимете відповіді на поставлені вище питання і знатимете, яке крісло краще підходить для вас, вашого будинку та вашого способу життя!


Ручні та електричні крісла

По-перше, давайте визначимо, що ми маємо на увазі під «кріслами з ручним та електричним керуванням». У сьогоднішній дискусії йдеться саме про самі механізми відкидання, а не про «реклайнери». У той час як крісла з відкидною спинкою або крісла з відкидною спинкою, безумовно, з'явилися першими, у наші дні багато секційних диванів, диванів та двомісних диванів також мають функції відкидання. З цієї причини розмови про механізми з ручним і механічним відкиданням повинні включати й інші види меблів, що відкидаються. У деяких меблевих магазинах ці меблі ще називають «меблями, що рухаються», адже вони рухаються.

Тут, у магазині Gaysanlift.com, покупці щодня питають нас про порівняння ручних та електричних крісел. Переважна більшість покупців знають про ручні крісла-реклайнери і про те, як вони працюють, але у них є побоювання (і деякі помилки) з приводу крісел з відкидною спинкою з електроприводом, диванів, двомісних крісел тощо мінуси кожного.

Плюси і мінуси ручних меблів, що відкидаються.

Як ми вже говорили вище, більшості з вас, хто читає це, не потрібно довго пояснювати, що таке крісло з ручним керуванням або як воно працює. Тож будемо короткими. Меблі з ручним відкиданням є строго механічними і зазвичай керуються або важелем, або легким натисканням користувача назад. От і все.

Це перевірені часом конструкції, до яких звикли багато покупців, коли справа стосується меблів із відкидною спинкою. Механізми нахилу відносно прості, і, на відміну від крісел з електроприводом, джерело живлення не потрібне. Крім того, крісла з ручним управлінням початкового рівня зазвичай коштують на пару сотень доларів менше, ніж крісла з електроприводом початкового рівня, хоча обидва типи доступні в різних цінових категоріях.

Основні недоліки полягають у тому, що в меблів з ручним нахилом є набагато менше функцій, а також у тому, що існує обмежена заздалегідь задана кількість положень нахилу. Наприклад, ваше крісло з ручним керуванням може мати тільки повністю відкрите та повністю закрите положення або, можливо, третє проміжне налаштування.

Для тих, у кого проблеми з рухливістю, крісла з ручним керуванням також потребують більшої сили та гнучкості, щоб відкривати та закривати підставку для ніг. Вони також більш галасливі у роботі, ніж підніжки з електроприводом. Нарешті, механізм може бути шумним і з часом може послабитись, особливо при грубому використанні. Результатом є «ривкоподібний» або «недбалий» рух, який може розвинутись з часом.



Плюси крісла з ручним керуванням
  • Немає потреби у потужності
  • Простіший механізм з меншою кількістю частин, що ламаються
  • Крісла з ручним керуванням зазвичай дешевші
  • Менша вага, а іноді й менш громіздка

Мінуси ручного крісла
  • Доступно набагато менше функцій
  • Обмежена кількість лежачих місць
  • Шумніше працює відкидний механізм
  • Потрібно більше сили та рухливості, щоб відкрити/закрити
  • Згодом механізм може розхитатися чи стати «неакуратним».

Плюси та мінуси меблів з електроприводом

Переваги крісел з електроприводом у порівнянні з ручними кріслами численні. По-перше, кількість лежачих місць не обмежена. Встановіть його саме так, як ви хочете і залиште його там! Крім того, є безліч додаткових функцій, доступних тільки для моделей з живленням. Це включає все: від регульованих підголовників і поперекової опори до обігріву, налаштувань «невагомості», масажу, освітлення і USB-портів для зарядки.

Проте чи чули ви про термін «упередженість фамільярності»? Це феномен, за якого люди віддають перевагу речам, які вони знають і з якими знайомі. Розкладні меблі не виняток. "Ну, цей електродвигун - ще одна річ, яка може зламатися". Хоча це заперечення здорового глузду певною мірою вірне, наш досвід показує, що крісла з електроприводом за своєю суттю не менш надійні. Вони просто інші точки відмови, ніж у ручних реклайнерів.

Це правда, що мотори можуть вийти з ладу, однак у крісел з електроприводом, як правило, не так багато проблем з неакуратними з'єднаннями або зламаними кронштейнами, тому що механізм працює повільніше та стабільніше. Подумайте про це так: ви віддаєте перевагу сидінням з ручним регулюванням у своєму автомобілі? Чи впевнені, що ваші сидіння з електроприводом працюють надійно?

Не означає, що крісла з електроприводом немає законних недоліків. Їм потрібне харчування для роботи, що також може визначати, де ви можете розмістити свої меблі через розетки у вашому будинку (проте існують доступні акумуляторні блоки, які дозволять вам плавати з електроприводом в кімнаті). Крім того, бар'єр для входу дійсно вищий з кріслами з електроприводом, а це означає, що вони трохи дорожчі.


Плюси потужного крісла
  • Нескінченна кількість положень, що настроюються лежачи
  • Безліч додаткових функцій від USB-портів для зарядки до функцій масажу та обігріву, функцій підйому, налаштувань «невагомості», освітлення та регульованих підголівника, поперекової опори та підставки для ніг.
  • Додаткові функції, такі як підйом, масаж, нагрівання та «невагомість», мають безліч переваг для здоров'я та медицини, включаючи покращення кровообігу, зменшення болів у спині, декомпресію хребта тощо.
  • Не вимагає сили чи гнучкості для роботи
  • Механізм дуже тихий
  • Механізм нахилу більш послідовний та міцний

Мінуси потужного крісла
  • Потрібна потужність для роботи
  • Тяжче рухатися через двигуни
  • Повільне розгортання механізму нахилу
  • Зазвичай дорожче, ніж крісло з ручним керуванням.

Ручне чи електричне крісло: що найкраще підходить для вас?

Необмежену кількість налаштувань нахилу та безліч додаткових функцій, безсумнівно, є основними причинами, через які крісла з електроприводом поступово захоплюють ринок меблів для відпочинку. Тому ми вважаємо, що крісла з електроприводом - найкращий варіант для більшості покупців меблів. Особливо для тих, хто має проблеми зі здоров'ям чи обмежену рухливість.

ряди крісел у виставковому залі магазину Проте є місце і для ручних крісел. Низька ціна та простота – відмінні аргументи для тих, хто хоче зручне крісло чи диван без зайвих наворотів. Враховуючи всі ці плюси та мінуси ручних та електричних крісел, який тип меблів з відкидною спинкою, на вашу думку, найкраще підходить для вас?

Покупки Меблів, що лежать? Час зробити наступний крок на шляху до комфорту та релаксації!

Тепер, коли ви знаєте, який тип крісла вам підходить, ви готові розпочати пошук! Незалежно від того, чи вибрали крісло з ручним керуванням або електроприводом, секційне крісло, диван або крісло для двох, неймовірно важливо мати душевний спокій, який забезпечується надійною гарантією виробника.




Відгуків: 0 / Написати відгук
Супутні товари
Газліфт Stabilus 011506 0260N 200мм. кульові цапфи з кронштейнами
Газліфт Stabilus 011506 0260N 200мм. кульові цапфи з кронштейнами Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 200мм. Хід штока A = 56,5 мм. Робоча зусилля F1 = 0260N (Ньютон)...
1 грн.
Газліфт Stabilus 012181 0400N 245мм. кульові цапфи
Газліфт Stabilus 012181 0400N 245мм. кульові цапфи Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 245мм. Хід штока A = 78мм. Робоча зусилля F1 = 400N (Ньютон). Тип кінцевих фі..
1 грн.
Газліфт Stabilus 006908 550N 233,5 мм. вуха
Газліфт Stabilus 006908 550N 233,5 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 233,5 мм. Хід штока A = 70мм. Робоча зусилля F1 = 550N (Ньютон). Тип кінцевих фітинг..
1 грн.
Газліфт Stabilus 013414 0700N 230,5 мм. вуха
Газлифт Stabilus 013414 0700N 230,5 мм. проушины Максимальная длина (между центрами отверстий в креплениях) B = 230,5мм. Ход штока A = 65мм. Рабочее усилие F1 = 0700N (Ньютон). Тип концевы..
1 грн.
Газліфт Stabilus 016762 2200N 500 мм. вуха
Газліфт Stabilus 016762 2200N 500 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 500мм. Хід штока A = 190мм. Робоче зусилля F1 = 2200N (Ньютон). Тип кінцевих фітингів..
1 грн.
Газліфт Stabilus 018568 1000N 500 мм. вуха
Газліфт Stabilus 018568 1000N 500 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 500мм. Хід штока A = 190мм. Робоча зусилля F1 = 1000N (Ньютон). Тип кінцевих фітингів..
1 грн.
Газліфт Stabilus 084840 1000N 285 мм. вуха
Газліфт Stabilus  084840 1000N 285 мм. вуха Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 285мм. Хід штока A = 96мм. Робоча зусилля F1 = 1000N (Ньютон). Тип кінцевих фіт..
1 грн.
Газліфт Stabilus 094501 150N 445 мм. кульові цапфи з кронштейнами
Газліфт Stabilus 094501 150N 445 мм кульові цапфи з кронштейнами Максимальна довжина (між центрами отворів у кріпленнях) B = 445мм. Хід штока A = 180мм. Робоча зусилля F1 = 150N (Ньютон). ..
1 грн.
Схожі статті
Віконні газові пружини, амортизатори
30.09.2022 375
Віконні газові пружини, амортизатори
Віконні газові пружини, амортизаториТентове вікно з газовою стійкою-Вікно маркізи з газовою стійкоюВікно маркізи з газовою стійкою кріпиться на петлях угорі, воно забезпечує відмінний захист від негод..
Газова пружина натискного типу тягне капсули з бурхливою водою назад до «берега»
30.09.2022 259
Газова пружина натискного типу тягне капсули з бурхливою водою назад до «берега»
Газова пружина натискного типу тягне капсули з бурхливою водою до «берега» після поїздки.Атракціони Inno Heege на білій воді можна знайти у парках розваг по всьому світу. Капсули виготовляються індиві..
POWERISE - Системи автоматичного приводу кришки
05.10.2022 395
POWERISE - Системи автоматичного приводу кришки
Від виробника компонентів до постачальника системКришки багажника пройшли довгий шлях розвитку. Високий рівень комфорту при відкриванні та закриванні кришок багажника або задніх дверей все більше підв..
 5 фактів про блокуючі газові пружини
12.01.2023 284
5 фактів про блокуючі газові пружини
Газові пружини пропонують альтернативу механічним пружинам. Вони оснащені контейнером із стислим газом. При дії сили тиск газу збільшується.Всі газові пружини використовують стислий газ, але деякі з н..
4 основні частини газової пружини
12.01.2023 262
4 основні частини газової пружини
Газовые пружины обычно используются в машинах, а также в некоторых типах мебели. Как и все пружины, они предназначены для накопления механической энергии. Однако газовые пружины отличаются тем, что в ..
 Всі газові пружини містять невелику кількість олії для змащення
13.01.2023 306
Всі газові пружини містять невелику кількість олії для змащення
Всі газові пружини містять невелику кількість олії для мастила головного ущільнення та штока. Ця олія також забезпечує демпфування в кінці ходу.Для забезпечення мастила ущільнення штока в кожній газов..
Газова пружина з подвійним ходом
17.01.2023 227
Газова пружина з подвійним ходом
Двоходові газові пружини використовуються для відносно великих або важких люків. Оскільки ці газові пружини з подвійним ходом мають два окремі циліндри, ця газова пружина може створювати дві різні сил..
Написати відгук
Для того, щоб написати відгук, будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис